Bin verantwoordelijke schutsboom

Als geëngageerde inwoner van Beerse ben ik blij dat ik de basis kan leggen voor de opstart van een BIN netwerk in mijn eigen buurt als BIN coördinator. 

Een BIN-Netwerk is een mooi voorbeeld hoe burgers, lokaal kunnen participeren in hun eigen veiligheid. De directe lijn tussen de aangesloten leden, de burgers in dit geval, en de politie anderzijds creëert een informatielijn waardoor de veiligheid in een buurt verhoogt kan worden. Verder is dit het middel om preventietips te verspreiden. Snel en efficiënt meldingen over (potentiële) criminaliteit te verspreiden. Dit initiatief bijdraagt aan het nemen van preventiemaatregelen door de burgers. En het verhoogt de graad van waakzaamheid en opmerkzaamheid in een buurt

Kortom, de burger als verantwoordelijke voor het verhogen van de veiligheid en de waakzaamheid in zijn eigen buurt. En daar ben ik als BIN verantwoordelijke in mijn eigen buurt dan ook super trots op!

Ondertussen is de opstartfase in volle gang en zijn er maar liefst 75 adressen van de 300 adressen in Buurt Schutsboom al aangesloten bij het BIN-netwerk Schutsboom. Dat is maar liefst 25%, wat uitzonderlijk hoge cijfers zijn bij een opstart.

Praktisch info. 
Het BIN-netwerk in de schutsboom bestaat uit de volgende straten: Oud Strijderstraat, Ossenvenstraat, Heibergstraat, Bremstraat, Stenenbrug, Einde loop, Pastoriestraat, Abdijstraat, Schutsboomstraat, Eikenstraat, Blokjestraat, Schelletjeseinde.
Woon je zelf in 1 van deze straten, dan kan je steeds aansluiten via info@jeroenvermeiren.be

Nieuwsbrieven BIN-netwerk Schutsboom. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief van het BIN Netwerk Schutsboom kan eenvoudig via dit formulier In deze maandelijkse geven we (nieuwe) tips rond inbraakpreventie en informatie uit het BIN netwerk in de Schutsboom. Ook als je niet in de regio van dit BIN netwerk woont, kunnen de inbraakpreventie tips en mailings interessant zijn voor jou. Iedereen is vrij om zich in te schrijven!

Nieuwsbrief archief 2018: 

  1. Politie over inbraakpreventie bij tuinhuizen en fietsen 
  2. Samen voor een veiligere buurt 
  3. De vernieuwde modus operandi bij inbraken

Ingang Heibergstraat, waar alvast een BIN-netwerk bord werd geplaatst